Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 86
  • Переглядів: 92

Спецпризначенці Армії США вивчають українську мову на новому мовному курсі

Категорія:

Спецтема:

У Центрі та школі спеціальних операцій імені Джона Кеннеді (SWCS) армії США ввели курс української мови та культури. Відтепер українська є однією з 14 мов, що пропонуються в рамках програми Language, Regional Expertise and Culture Program (LREC), яка є завершальним етапом підготовки до служби у спецназі армії США

us-army.jpg

Румунські, українські та американські "зелені берети". Фото: Sgt. Patrik Orcutt
Румунські, українські та американські "зелені берети". Фото: Sgt. Patrik Orcutt

Група, що вивчає українську мову, наразі складається з шести студентів. П'ятеро з них почали вивчати українську з нуля, тоді як один є більш просунутим завдяки вільному володінню російською мовою, яка є четвертою за лексичною близькістю до української мови та поступається лише білоруській, польській та словацькій мовам, пише Task&Purpose.

Курс української мови для кандидатів на службу в спецназ Армії США наразі перебуває на пілотній стадії та мав завершиться 29 квітня. Однак у SWCS (Special Warfare Center and School) впевнені, що вивчення української мови є необхідним для американських військовослужбовців з огляду на нинішню геополітичну ситуацію.

"Ми завершуємо наш пілотний курс української мови й хочемо розширити програму в майбутньому, щоб відповідати оперативним потребам, які зараз очевидні", – сказав полковник Бенджамін Брінгерст (Benjamin Bringherst), директор програми SWCS з вивчення мови, регіональної експертизи та культури.

Розмір групи був обраний для того, щоб оцінити ефективність структури курсу і "переконатися, що він працює".

Генерал Гійом Бопер (Guiom Boper), командувач SWCS, розповів, що раніше українська мова не викладалася для слухачів його центру. Однак, зважаючи на потреби сучасної війни, це стало важливою навичкою для Збройних сил США у співпраці з українськими партнерами.

"Я щойно сів і поговорив з одним із наших студентів, який пройшов через це. Цікаво, що він досить добре засвоює мову. Він сказав, що це трохи складніше, ніж він собі уявляв. Але я думаю, що це дало йому базові навички, які, ймовірно, знадобляться йому в польових умовах протягом наступного року і, цілком можливо, в роботі з українськими партнерами", – сказав генерал Бопер.

На додаток до вивчення мови, курси також включають вивчення культури країни, мова якої вивчається. Це включає приготування традиційних українських страв, знайомство з українськими традиціями та звичаями.

 

Наші інтереси: 

Цікава тенденція. Американці, здається, готуються воювати з російськими загарбниками разом з українцями на нашій території.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи