Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 38
  • Переглядів: 45

Сенат США підтримав заборону імпорта російського збагаченого урана

Категорія:

Заборона діє на низькозбагачений уран, вироблений у Росії, що становить на сьогодні 20%. Москва заробляє на цьому близько $1 млрд на рік. 2023 року Росія заробила на постачаннях урану $1,2 млрд доларів, що на 43% більше, ніж 2022 року.

Сенат США одноголосно схвалив законопроект щодо запровадження заборони на імпорт низькозбагаченого урану російського походження, повідомило агенство Bloomberg.

Обмеження діятимуть до 2040 року, але Міненерго США зможе до початку 2028 року видавати дозволи на необхідні постачання у разі, якщо не буде інших джерел імпорту урану.

Ініціатори законопроекту вітали це рішення як ознаку готовності Сполучених Штатів забезпечити свою енергетичну безпеку та позбавити Кремль коштів на ведення війни в Україні.

На початку року глава американського управління з ядерної енергетики Кетрін Хафф заявила, що США спільно з Японією, Великобританією, Францією та Канадою мають намір створити міжнародну мережу постачання. У квітні Байден повідомив, що США самостійно виготовили перші 90 кг збагаченого урану.

"Наш закон допоможе зменшити фінансування російської військової машини, пожвавити американське виробництво урану і стимулювати інвестиції в систему постачання ядерного палива", - заявив сенатор від Вайомінга Джон Барассо.

Законопроект було схвалено Палатою представників у грудні минулого року. Очікується, що новий закон набуде чинності найближчим часом після підписання його президентом США Джо Байденом. Заборона почне діяти через 90 днів після набрання чинності законом.

Наші інтереси: 

На третій рік великої війни України з РФ США спромоглися відмовитися від імпорту з держави-агресора.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи