Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 111
  • Переглядів: 113

Розпад етатичної системи, або Чому ввели обмеження українським чоловікам за кордоном

Категорія:

Світ:

23 квітня 2024 року консульства України за кордоном зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку. Багатьох українців обурило таке рішення влади. Одні пишуть, що це порушує Конституцію, що мати паспорт – це не привілей, а право громадянина України. Інші вважають цинічним, що влада спочатку збагатилася на хабарях від втікачів за кордон, а тепер вирішила їх звідти дістати.

240425yermakzelenskyy.jpg

Андрій Єрмак та Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента
Андрій Єрмак та Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

"Держава має право позбавляти привілеїв, але позбавляти базових прав громадян (як то мати паспорт) – ні. Розісланий лист цілого заступника цілого міністра МЗС щодо "призупинення вчинення консульських дій" за заявами українських чоловіків за кордоном – юридичне невігластво і політичне нахабство", – пише Руслан Кухарчук.

Громадяни України – найвища цінність для нашої держави. Особливо зараз. І робити все, щоб ці громадяни прагнули позбутися цього громадянства – в цьому є ознаки державного злочину, вважає він.

"Власне і в Україні оформлення паспортного документа з обов'язковою прив'язкою до військово-облікового документу є сумнівною нормою, в якій є брак конституційності. З урахуванням поточної кризової ситуації я уникаю будь-якого коментування нового закону про мобілізацію, тому що військові вимагали його ухвалення. Водночас погано виписані його юридичні норми можуть призвести до масової ДЕГРОМАДЯНИЗАЦІЇ, тобто добровільної й наполегливої відмови українців від громадянства або його вимушеної втрати", – пише Кухарчук.

А ось, що написав Володимир Ар'єв, колишній народний депутат України:

"Спочатку вони відкривають корупційний магазин, через який купа ухилянтів купує виїзд по системі "Шлях" або через дозволи інших державних органів, і втікає за кордон. Десятками тисяч. Далі вони починають звинувачувати втікачів у відсутності патріотизму і без законних підстав та без попередження закривають їм доступ до консульських послуг.

Потім вони будуть бідкатись через купу судових позовів, в тому числі в ЄСПЛ. Бо наразі закрили доступ до консульських послуг не тільки ухилянтам, а всім, включно з громадянами, які перебувають за кордоном на тривалому лікуванні, з особами з інвалідністю та громадянами, що доглядають за особами з інвалідністю, батьками-одинаками неповнолітніх і так далі.

Але ж влада у нас, як завжди, робить все правильно. І вобше, треба слухатись, бо так треба. А що стало причиною, то, як писали на футболках, "Маю право на помилку". Особливо після підрахунку хабарів".


Міністерство закордонних справ пояснило, чому заборонили надавати консульські послуги українцям за кордоном саме зараз і коли їх знімуть.

Нещодавно був ухвалений і підписаний Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», який набуде чинності 18 травня 2024 року.

Робота української консульської служби регламентується чималою кількістю підзаконних нормативних актів, які після ухвалення законопроєкту потребують актуалізації для їх приведення у відповідність до його вимог.

Крім того, згадані обставини сформували необхідність внесення технічних змін до алгоритмів роботи інформаційно-комунікаційних систем Міністерства закордонних справ, які використовуються для виконання відповідних консульських функцій.

МЗС повідомило про тимчасове припинення з 23 квітня цього року прийому нових заяв на вчинення консульських дій від зазначеної в новому законі категорії громадян України, чоловіків 18−60 років, які тимчасово перебувають за кордоном (за винятком заяв про оформлення посвідчень особи на повернення в Україну).

МЗС наголошує, що рішення про призупинення процесу надання консульських послуг визначеній законом категорії українських громадян є тимчасовим кроком, обумовленим необхідністю вирішення питань щодо військового обліку громадян мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Всі заяви про надання консульських послуг, подані до зазначеної дати, буде розглянуто та опрацьовано консульськими установами в повному обсязі, у тому числі подані до 23 квітня 2024 заяви на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Після набуття Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку»  процес прийняття та розгляду заяв про вчинення консульських дій продовжиться з урахуванням нових вимог, що випливають із положень закону.

Після оновлення даних військового обліку в ТЦК громадянин України чоловічої статі у віці від 18 до 60 років із дійсними військово-обліковими документами матиме доступ до консульських послуг згідно з законодавством у повному обсязі.


Сенс ситуації влучно пояснив Сергій Поярков: людям спочатку продали звільнення від армії, а потім їх нахабно кинули.

Добре відомо, що коли будь-яку організацію очолюють корпоративні психопати, то система швидко розпадається. Епопея з мобілізацією – це закономірний прояв розпаду совкової держави, на перегної якої виросте Українська народна держава. Проміжним етапом буде "держава американської моделі" – про це стаття "Американська модель – Євангеліє, виборність, озброєність: українці формують націю за підтримки США"

Наші інтереси: 

Прискорений перехід до народної держави від етатичної совкової держави, густо зараженої та керованої корпоративними психопатами. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У психопатів фрагментарне мислення, тому вони неспроможні прораховувати навіть на два кроки вперед. Психопати з ОП неспроможні зрозуміти, що проти них уже запущено машину ліквідації.

Тут мимоволі згадуєш відомий нам афоризм:

Сучасна цивілізація — це несформульована угода владоможців, спрямована на задоволення їхніх претензій. Проте ця угода дійсна лише доти, доки не буде укладена нова, щоб здерти з них шкіру (Луї Повель і Жак Берж’є, «Ранок магів», 1960)

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У психопатів фрагментарне мислення, тому вони неспроможні прораховувати навіть на два кроки вперед. Психопати з ОП неспроможні зрозуміти, що проти них уже запущено машину ліквідації.

Тут мимоволі згадуєш відомий нам афоризм:

Сучасна цивілізація — це несформульована угода владоможців, спрямована на задоволення їхніх претензій. Проте ця угода дійсна лише доти, доки не буде укладена нова, щоб здерти з них шкіру (Луї Повель і Жак Берж’є, «Ранок магів», 1960)

Все, що робиться з власної волі, – добро!