Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 84
  • Переглядів: 89

Бюджет судів на 2024 рік більше на 3,276 млрд грн, ніж у 2023 році

Категорія:

Середня зарплата працівників апаратів судів за 2023 рік склала 19 тисяч грн. Середня зарплата члена Вищої ради правосуддя складає 308,3 тисячі грн на місяць. Керівник держслужби у ВРП отримує у середньому 144,2 тисячі грн, а спеціаліст фахового рівня – 42,8 тис. грн.

24041303.jpg

Фото: depositphotos

Про це розповів Максим Пампура, виконуючий обов'язки голови Державної судової адміністрації, пише Судово-юридична газета.

"Враховуючи ресурс, закладалося 70% стимулюючих по року для судів і 40% для органів системи правосуддя", – зазначив він.

Середня зарплата по юрисдикціях, за словами Пампури, склала:

Місцеві загальні суди – 17 840 грн.

Місцеві адміністративні – 21 890 грн.

Місцеві господарські – 22 502 грн.

Апеляційні загальні суди – 22 487 грн.

Апеляційні господарські – 20 967 грн.

Апеляційні адміністративні – 22 456 грн.

Також був застосований рейтинг завантаженості судів для додаткового ресурсу фінансування.

"До 50% судів, що знаходилися зверху цього рейтингу, був застосований коефіцієнт. Відповідно 5, 7, 9, 11, 15 і 20 відсотків".

Максим Пампура підкреслив, що бюджет судів на 2024 рік більше, ніж бюджет на 2023 рік на 3,276 млрд грн.

За його словами, суди мають розміщувати інформацію про заробітну плату апарату та відсотку стимулюючих виплат, що сприятиме прозорості та зрозумілості.

Крім того, він зазначив, що кожного тижня надходить інформація про пошкодження та руйнування судів внаслідок бойових дій, зокрема, у Сумській та Донецькій області.

Раніше Судово-юридична газета писала, що на зарплату 16 членів Вищої Ради правосуддя у 2023 році було витрачено більше ніж 40 млн грн. Також слід враховувати, що частина членів ВРП не відпрацювали повний рік, а також те, що членам ВРП у 2024 році підвищили «мінімальну» зарплату до 236 тисяч грн на місяць. Тож, за 2024 рік загальна цифра має бути більша.

Нагадаємо, за даними міністерства фінансів, середня зарплата члена Вищої ради правосуддя складає 308,3 тисячі грн на місяць. Керівник держслужби у ВРП отримує у середньому 144,2 тисячі грн, а спеціаліст фахового рівня вчетверо менше – 42,8 тис. грн.

Керівник секретаріату ВРП Михайло Шумило, який у лютому 2023 року звільнився з Верховного Суду і перейшов на роботу до Вищої ради правосуддя, у грудні 2023 року задекларував суттєві зміни у майновому стані – отримав 175,3 тис. грн зарплати у ВРП.

Наші інтереси: 

Знати, скільки державних грошей, отриманих з податків простих українців, витрачаються на ганебну касту суддів та їхні апарати. Працівники апаратів судів – це пафосна назва секретарів та інших технічних працівників. Враховуючи рівень довіри до судів та суддів у суспільстві, потрібно не збільшувати бюджет на їхнє утримання, а проводити оптимізацію цієї машини (в тому числі й скорочення апарату). В Україні йде війна, а їм збільшують бюджет на 3,276 млрд грн.! Нагадаємо, аж в кінці лютого 2023 року співробітникам Служби судової охорони вирішили припинити сплачувати додаткову винагороду у 30 тисяч грн в період війни. А весь рік війни вони отримували "додаткову винагороду", сидячі в тилу!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Скільки заробляють судді Рівненського апеляційного суду, читайте матеріал "Четвертої влади". Про захмарні пенсії суддів у 42 роки читайте тут (матеріал від січня 2022 року, тобто, як жирували судді до повномасштабного вторгнення).

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Скільки заробляють судді Рівненського апеляційного суду, читайте матеріал "Четвертої влади". Про захмарні пенсії суддів у 42 роки читайте тут (матеріал від січня 2022 року, тобто, як жирували судді до повномасштабного вторгнення).