Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

15-річний письменник лікує казками

Категорія:

Книгу "Напитися шоломом" презентував 15-річний вінничанин Анатолій Гайструк. Книга вийшла українською та англійською мовами. Цей твір переміг у Всеукраїнському літературному конкурсі на кращу казку про музейний експонат. На обкладинці - одна з картин Анатолія "Земля благословенна".
Анатолій Гайструк третій рік працює над ідеєю застосування арт-терапії в Україні. У 2010-му хлопець написав та захистив наукову роботу по цій темі у Малій академії наук України. Є стипендіатом Президентського фонду Леоніда Кучми "Україна". Свою зацікавленість арт-терапією пояснює тим, що сучасні медики необдумано призначають жмені ліків, які крім лікувального ефекту завдають шкоди організму.

"Арт-методика не передбачає використання спеціальних ліків чи устаткування, є доступною кожному і не має жодної побічної дії, - пояснює хлопець. - Ідея заснована на лікуванні живописом, музикою, ліпленням, ткацтвом, казкою і, не зважаючи на свою доступність, досі не має широкого застосування в Україні".

Торік Анатолій проводив на Кіпрі курси із малювання та ткацтва гобеленів для дітей, яким немає аналогів в усьому світі. В цьому році більше своєї уваги хлопець приділив казкотерапії, для цього написав та видав свою першу казку.

"Ідея виникла, коли побував у Новгород-Сіверському музеї "Слово о полку Ігоревім", там приміряв шолом із експозиції музею. Пізніше використав цей задум в тексті казки. В ній розказується про трьох друзів, моїх однолітків, які одягнувши шолом, переносяться із сучасності у часи Київської Русі".

Розповідаючи про ефект від казкотерапії, Анатолій згадує як в дитинстві його мама читала на ніч казки.

"Вночі після того мені завжди снилися гарні сни. Я хочу використати той ефект для того, щоб допомогти людям. Бо ж поринаючи у світ казки, людина повністю розслабляється. І у світі своїх фантазій, хоч на короткий час лишається у стані гармонії з собою".

До видання додається диск із піснями, автором яких є матір хлопчика — доктор медичних наук Наталя Гайструк. Хлопець каже, що мама допомагає йому у роботі.

"Вона планує мій день, контролює, щоб я не витрачав час марно. Телефон використовую тільки для дзвінків, в ігри на комп’ютері не граю. Для мене приклад — мій дідусь, він відомий на всю Україну акушер-гінеколог, його теж звати як і мене Анатолій Гайструк".


В тему:

Діти у Просторі волі

Нічний кінотеатр «Живе Слово»: яскраво, доступно, безплатно

Слово – найпотужніший засіб керування реальністю

Попередні результати колективного читання Живого Слова 6 і 25 числа кожного місяця

Слова можуть зцілювати - дослідження вчених

Пошукова система Всесвіт

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи