Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 13

Вара – герб Третього Гетьманату

У наші дні в середовищі українців формується нова людська спільнота, яка відрізняється від існуючих світоглядно, психічно, організаційно, технологічно, біоенергетично і фізіологічно. Сукупність цих ознак дозволяє говорити про формування нової раси, яку в традиційній термінології називають «шостою расою» або «расою нових аріїв». Знак "Вара" символізує Третій Гетьманат України – сухопутно-морську державу-корпорацію нової раси, яка поєднує святість, військову потужність і глобальну економічну активність.

1. ЕТИМОЛОГІЯ НАЗВИ

Слово «Вара» походить від давньоарійського кореня «вар», що значить «сила, енергія». Цей корінь народив багато слів, пов’язаних з силою, напруженням, енергією, рухом, високою температурою, силовим захистом, міцними конструкціями.

Так, від кореня «вар» походять слова «варяг» (воїн, «силовик»), англійське «warrior» – воїн, «варити» (воювати, сваритися, звідси «заварити кашу» – розпочати боротьбу), «Vars» – героїчні балади в сикхізмі, іспанське «vara» – жезл (кий) як символ влади, угорське «вар» – фортеця (силовий захист), «баржа» (міцна споруда для плавання).

Слово «вар» також позначає енергійну, киплячу, бурхливу, яру воду: слов’янське «вар» (окріп, звідси місто Карлові Вари з його гарячими джерелами), українське «узвар» (фруктовий напій, відвар). Звідси річки з коренем «вар», наприклад, Ворскла (від «вар-скол», тобто вода-сонце, сонячна, яра вода), Var – річка на південному сході Франції.

Корінь «вар» також позначає захищеність громади: древньоіндійське «var» – «поселення громади», готське «вар» – «взаємодопомога, охорона», слов’янське «верв» – «громада», германські «hwarf», «werf», «kvarv» – «поселення громади», бургундське і лангобардське «fara» – «кровноспоріднена група».

Близьким до кореня «вар» є корінь «бор» («бар», «бур»), що також означає силу та вогненну енергію: «бор» – вепр, «бордовий» – червоний, буряковий, «буря» – сильний вітер, «боротьба» – силове протистояння. З коренем «вар» (сила, енергія) пов’язане поняття «робота» як застосування сили, звідси: англійське «work», німецьке «werk».

2. ЗНАЧЕННЯ СИМВОЛУ

Герб «Вара» складається з трьох знаків, які символізують три складові 30-тисячолітнього архетипу Білої людини («архетипу святого вепра»).

Руна «Альгіз» (святість) позначає домінування брахманського начала, яке є головним носієм творчої сили. Її також можна розглядати як Дерево життя (світову вісь), глибоко вкорінене в рідну землю (внизу – коренева система у вигляді частини круга).

Знак «Тур» (роги) позначає воїнську силу кшатріїв, які надійно захищають святість і творчість («хочеш миру – готуйся до війни»). Водночас роги нагадують вітрила, які перетворюють дику енергію вітру на корисну роботу.

Знак «Човен» (ковчег) позначає непотоплюваність (Ноїв ковчег) і здатність вільно рухатися по воді, а також розмноження і плодючість: активне просування інформаційного і матеріального продукту, вміння тиражувати цінності і торгувати ними (човен – це символ успішності в бізнесі). Човен також символізує українців як націю з тисячолітніми традиціями мореплавства.

У цілому герб «Вара» символізує сухопутно-морську державу нової раси, яка поєднує святість, військову потужність і глобальну економічну активність.

3. МІФОЛОГІЧНІ ПІДСТАВИ

В арійській традиції слово «Вара» має значення "притулок праведників", "фортеця", "простір, захищений від навколишнього хаосу і смерті". Це окреслена територія, на якій богочоловік Рама (він же Їма, Ману, а також Ной, що значить «новий») за наказом Бога-Творця врятував праведників від Великого Потопу. Згідно з Авестою (зороастризм), Вара знаходилась на прабатьківщині аріїв – в країні Ар’яна Веджа (Арійський простір).

Згідно з авестійським текстом «Відевдат», Вара – це велика територія, захищена від непогоди. До неї були відібрані найкращі й найгарніші чоловіки і жінки. В символічному сенсі Вара означає захищений від зовнішніх впливів простір, життя в якому будується на Божественному законі. Тобто Вара є аналогом Едема, в якому не було зла, а люди жили в гармонії з собою і з природою. З Варою тісно пов’язаний український міф про Яйце-райце, за оболонкою якого заховалася величезна кількість живих істот, які потім дали початок новому світу.

4. ІСТОРИЧНА РЕКОНСТРУКЦІЯ

Великий потоп має наукову назву «Циркумпонтійська катастрофа», яка відбулася приблизно 7500 років тому. Йдеться про прорив Босфорського перешийку й затоплення низинних територій навколо прісноводного Понтійського озера солоними водами Середземного моря. Внаслідок цього виникло Чорне море, а затоплені ним території пізніше назвали «старою землею» – Альт-ланд, тобто Атлантидою.

Напередодні Циркумпонтійської катастрофи (55 ст. до н.е.) частина людей послухала лідера на ім’я Ной (що означає «Новий»), покинула припонтійську долину Борії і відійшла на північ – на землю, що лежала вище. Цій захищеній від потопу землі дали епітет «вара», що значить «захист». Врятовані в ній люди заснували вищу цивілізацію, що називалась Гіперборія (Вища Борія).

Справді, для окремих територій правобережної України, що лежать на Українському кристалічному щиті (загальна площа біля 200 тисяч кв. км, найбільша ширина 250 км), характерна цілковита відсутність морських відкладів. Це свідчить, що за сотні мільйонів років ці землі взагалі не затоплювалася морем. Подібної ділянки суходолу в світі більше немає ніде, бо навіть на найвищих горах планети науковці знаходять морські відклади у вигляді скам’янілих решток риб та інших морських істот. Тому ці ніколи не затоплювані землі, зокрема Словечансько-Овруцький кряж у Житомирській області, дістали назву «вара», тобто «захист». Тут зберігся неймовірний багатий генофонд рослинного світу; особливо цінними є рослинні види дольодовикового періоду, не характерні для навколишньої місцевості.

Датування Циркумпонтійської катастрофи було здійснене у 2000 році міжнародною експедицією під керівництвом Роберта Балларда – одного з найвідоміших підводних дослідників сучасності. Радіовуглецеве датування вказує на 5500 р. до н.е., що збігається з датою «сотворення світу» у 5508 р. до н. е., від якої ведеться традиційне українське літочислення.

За аналогію з початком нової ери від народження Ісуса Хреста, дата 5508 р. до н. е. може вказувати на рік народження Рами–Їми–Ноя–Ману. Тобто народження Арійського світу почалося з народження першолюдини нової раси. Якщо довіряти Авесті, то нову расу започаткувала обмежена кількість людей: згідно з настановою Агура-Мазди, до Вари потрібно було взяти 1900 найкращих чоловіків і жінок.

5. АКТУАЛЬНІСТЬ ЗНАКУ

У наші дні в середовищі українців формується нова людська спільнота, яка відрізняється від існуючих світоглядно, психічно, організаційно, технологічно, біоенергетично і фізіологічно. Сукупність цих ознак дозволяє говорити про формування нової раси, яку в традиційній термінології називають «шостою расою» або «расою нових аріїв».

Для становлення раси, її динамічного розвитку і наступної експансії аріям потрібно мати свою державу, яка володіє необхідним життєвим простором. Герб «Вара» вказує на три фундаментальні властивості цієї держави - Третього Гетьманату:

1) святість, яка дає творчість;

2) оснащеність, яка дає захист;

3) плодючість, яка дає глобальну експансію.

Оскільки Третій Гетьманат твориться згори – від ідеї до матеріалізації – то герб «Вара» вказує на послідовність його формування:

1) активізація святості і творення нового;

2) формування системи захисту створеного;

3) масове тиражування створеного і захищеного.

Третій Гетьманат твориться як правова держава, що має прості, розумні, зрозумілі й зручні закони, які свідомо й добровільно виконуються всіма громадянами. Це відповідає уявленню про Вару як простір дії Божественних законів на відміну від навколишнього хаосу, беззаконня, лицемірства і прихованої чи відвертої тиранії.

Третій Гетьманат твориться як духовний і владний центр нової цивілізації, що відповідає слову "вара" у значенні "жезл" (кий, булава, пернач) - символ влади.

 

 


В тему:

Відбулося Третє зібрання Конституційних зборів України (фоторепортаж)

Культ вепра – вчителя і захисника

Три настанови Святого Вепра

Стратегія Вепра

Держава-гвинтокрил. Інформаційна стратегія Третього Гетьманату

Відновлення порядку. Українська ідея третього тисячоліття.

Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях

Третій Гетьманат «Вишня Борія»

Відбувся Другий збір засновників Третього Гетьманату

 

 

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи