Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Європі можуть відмовитися від євро

Світ:

На тлі недовіри до євро, яка дедалі поглиблюється, по Німеччині пройшла чутка, що нібито країна може відмовитися від єдиної європейської валюти і повернути в обіг національну марку.
У німецькомовному Інтернеті ходять чутки про швидку заміну валюти в Німеччині. На зміну євро, що діє зараз, повинні повернутися оновлені німецькі марки. Приводом для обговорення стало повідомлення на одному з форумів, що нібито прийшло від співробітника найбільшого в Німечині банку Deutsche Bank.

"Сьогодні ми отримали один контейнер з банкнотами і монетами нових німецьких марок. Обмін буде зроблено в ніч з суботи на неділю, 16 травня 2010 року. В п’ятницю о 19 годині по середньоєвропейському часу канцлер Німеччини Ангела Меркель оголосить про реформу німецькому народові", - говориться в повідомленні.

Багато видань Німеччини підхопили і розповсюдили чутку, в яку повірила значна частина німців. Фінансова криза примушує жителів цієї країни турбуватися про свої накопичення.

Згідно з опитуванням, більше половини жителів ФРН побоюється підвищення цін і інфляції. Якщо падіння курсу євро затягнеться, більшість респондентів допускають повернення колишньої німецької валюти, пише Welt Online. За те, що вже забута марка краще падаючого євро, висловилися 59% населення.

Про можливий вихід Німеччини із зони євро все частіше говорять і аналітики. Зокрема, американський банк Morgan Stanley розіслав минулого тижня своїм клієнтам застереження із цього приводу.

Хоча на міжнародному ринку європейська валюта демонструє зростання по відношенню до долара та йени, експерти чекають продовження її падіння. Крім того вони відзначають, що в перспективі єврозона, як і раніше, залишиться непривабливою для інвесторів, оскільки скорочення витрат бюджетів країн приведе до зниження економічного зростання Європи в цілому.



В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи